Τριβελάκι με ψιλοκομμένα Μεσογειακά λαχανικά και ελαιόλαδο σκόρδου

Τριβελάκι με ψιλοκομμένα Μεσογειακάλαχανικά και ελαιόλαδο σκόρδου

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

330g τριβελάκι από ρεβίθι, φακή πράσινη

& μαύρη beluga Σεραφείμ

60ml ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

100g κολοκύθι κομμένο σε μικρά μπαστουνάκια

100g καρότο τριμμένο

100ml λευκό κρασί

16 τοματίνια κομμένα στα 4

120g πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά μπαστουνάκια

3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το σκόρδο σε λεπτές φέτες και το τοποθετείτε μέσα στο ελαιόλαδο.

Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε το τριβελάκι για 4 λεπτά.

Όταν το τριβελάκι είναι έτοιμο το αποσύρετε από την κατσαρόλα και το σουρώνετε πολύ καλά.

Σε ένα άλλο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κολοκυθάκι και την πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά λεπτά μπαστουνάκια και τρίβετε

το καρότο στο χοντρό μέρος του τρίφτη.

Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το μισό αρωματισμένο ελαιόλαδο.

Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το κολοκύθι, το καρότο και την πιπεριά Φλωρίνης για 2-3 λεπτά.

Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε τα τοματίνια μαζί με το τριβελάκι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά.

Αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύετε μια τελευταία φορά και 

σερβίρετε.

Syntages