Ταλιατέλες με μπέικον, τοματίνια, κρεμμύδι, κασέρι, σάλτσα τομάτας και σχοινόπρασο

Ταλιατέλες με μπέικον, τοματίνια, κρεμμύδι, κασέρι, σάλτσα τομάτας και σχοινόπρασο

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

330g ταλιατέλες από φασόλι άσπρο και ροβίτσα

Σεραφείμ

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

180g μπέικον σε φέτες

16 τοματίνια κομμένα στα 4

150g κασέρι τριμμένο

250g σάλτσα τομάτας

2 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τις ταλιατέλες για 4 λεπτά.Όταν οι ταλιατέλες είναι έτοιμες τις αποσύρετε από την κατσαρόλα και τις σουρώνετε πολύ καλά.Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις φέτες μπέικον σε μικρά μπαστουνάκια.Τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το μπέικον για 1-2 λεπτά μέχρι να ξεκινήσει να παίρνει χρώμα και να βγάλει τα αρώματα του.Προσθέτετε τα τοματίνια, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτετε τις ταλιατέλες μαζί με την σάλτσα τομάτας, ανακατεύετε καλά και αφήνετε την σάλτσα να πάρει μία βράση.Προσθέτετε το μισό κασέρι τριμμένο, ανακατεύετε να λιώσει, αποσύρετε τις ταλιατέλες από την φωτιά, πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και ανακατεύετε μία τελευταία φορά.Σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα και πασπαλίζετε από πάνω με το υπόλοιπο κασέρι.

Syntages