Κατσαρόνι με καπνιστό σολομό, ρόκα, ξύσμα λεμονιού και καβουρδισμένο κουκουνάρι

Κατσαρόνι με καπνιστό σολομό, ρόκα, ξύσμα λεμονιού και καβουρδισμένο κουκουνάρι

330g κατσαρόνι από φάβα Σεραφείμ

2 κουταλιές ελαιόλαδο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

250g καπνιστό σολομός κομμένο σε μικρά κομμάτια

Ξύσμα από 2 λεμόνια

1 κουταλιά χυμό λεμονιού

80 ml ούζο

50g κουκουνάρι καβουρδισμένο

120g κρέμα γάλακτος

1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο

Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και βράζετε το κατσαρόνι για 4 λεπτά.Όταν το κατσαρόνι είναι έτοιμο το αποσύρετε από την κατσαρόλα και το σουρώνετε καλά.Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.Σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για λιγότερο από 1 λεπτό, προσθέτετε το καβουρδισμένο κουκουνάρι, τον καπνιστό σολομό, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε μια φόρα και σβήνετε με το ούζο.Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε το κατσαρόνι, το ξύσμα από τα λεμόνια, την κρέμα γάλακτος και τον άνηθο και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα.Σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα προσθέτοντας από πάνω λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Syntages